Una nova època, en molts sentits

Tornem a trobar-nos i després de 5 mesos des de l’últim número d’El Castell són moltes les coses que han canviat. Una pandèmia ha trastocat les nostres vides. Hem hagut d’acomiadar familiars i amistats, i ho hem hagut de fer sense l’escalf de la nostra gent. Hem après de la nostra fragilitat, però també de la nostra fortalesa per sortir endavant.

Hem maleït els governs de les retallades i hem aplaudit a tants herois i heroïnes que treballen en primera línia, no sempre en condicions dignes. Hem après a treballar des de casa o amb mascareta, però també hem patit les dificultats de la conciliació. I ara estem patint les greus conseqüències econòmiques de tot plegat, en forma d’acomiadaments, reduccions de jornada o comerços que han d’abaixar la persiana. 

I enmig d’aquestes vicissituds, a Castelldefels no tothom ha estat a l’altura. En moments d’unir esforços i fer realitat allò que tant repetim de la importància del diàleg i l’acord, l’alcaldessa ha decidit que no feia falta. Maria Miranda va optar per trencar el govern que l’havia fet alcaldessa i fer fora del govern a Movem En Comú Podem. Dos mesos després, quan veiem que els contagis continuen i el govern no impulsa una sola mesura per protegir els veïns i les veïnes, ningú ens negarà que ara més que mai fa falta un govern estable i amb majoria. Malauradament, l’actitud autoritària de Miranda la va empényer a trencar un acord en el pitjor moment, optant per un govern en minoria format pel PSC, ERC i Junts. 

Tenim un govern que no governa i que té la ciutat paralitzada. L’alcaldessa es limita a fer visites als comerços per fer-se la foto, però en aquests dos mesos no ha sigut capaç de portar ni un sol projecte als plens municipals. Mentrestant, els companys i companyes de Movem En Comú Podem continuarem fent una oposició responsable i propositiva, però també impugnant totes aquelles actuacions que no considerem adequades pel bé de la ciutat.

Defensarem des del carrer i l’Ajuntament el Castelldefels per a tothom que hem estat construint aquests 5 anys des del govern. Un Castelldefels que lluiti per garantir el dret a l’habitatge, construint els pisos socials en els que estàvem treballant. Un Castelldefels més verd i que cuidi els nostres espais naturals com la platja o l’Olla del Rei, fent realitat el full de ruta que havíem dissenyat de la mà de les plataformes ecologistes. Un Castelldefels que lluiti contra l’atur amb una perspectiva innovadora, amb projectes com el que treballàvem en l’àmbit del Parc Mediterrani de la Tecnologia. I una ciutat amb una bona qualitat de vida, on aviat cristal·litzin projectes com el 3r CAP, l’urbanització de Bellamar, els equipaments de l’eix històric, les obres de l’avinguda dels Banys o la nova C-245. Una ciutat, en definitiva, on tothom pugui ser feliç i on no es deixi ningú enrere.