Un canvi d’època

Estem vivint una situació excepcional. La pandèmia ha desencadenat una crisi sanitària, social i econòmica que ens ha obligat a prendre mesures excepcionals. Els ajuntaments, com a administració més propera a la ciutadania, hem estat una peça clau per garantir el confinament, aconseguir que tothom tingui les seves necessitats més bàsiques cobertes i canalitzar l’allau de solidaritat que hem viscut.

Alguns auguren una època de canvis per adaptar-nos a una nova normalitat. A mi m’agrada afirmar que estem en un Canvi d’Època. Em nego a acceptar la realitat anterior com una realitat a restaurar. Perquè una societat on hi ha precarietat, les desigualtats creixen i l’emergència climàtica s’agreuja no pot ser normal. Ara tenim una oportunitat per repensar i reconstruir la nostra societat.

Cada dia sentim el patiment dels treballadors i treballadores a l’espera de cobrar els ERTOs, de les dificultats que passen els nostres comerciants, restauradors o  autònoms i hem vist com les llistes d’atenció dels serveis socials s’han disparat. Davant això, ara és el moment d’una reconstrucció econòmica, social i sostenible. Cal enfortir el teixit econòmic i social de la ciutat, reforçar els nostres sistemes de salut i de cures, avançar cap a la transformació digital de l’economia i polítiques valentes per afrontar l’emergència climàtica –aprofitant les aliances amb la UPC i els centres de recerca. I tot plegat, sense oblidar la conciliació i el paper dels infants, del jovent i de la nostra gent gran. Cal repensar la ciutat, i això implica també pacificar els espais públics i guanyar espai per als vianants i la bicicleta.

Hem de plantejar un nou començament per a Castelldefels i fer-ho mitjançant el diàleg, el consens, l’acord i el compromís de tothom. Unes eines imprescindibles per al canvi, que com segur que heu sabut, no s’han tingut en compte per preservar l’acord de govern al nostre Ajuntament, provocant la sortida de Movem En Comú Podem del govern després que l’alcaldessa decidís trencar l’acord de govern de forma unilateral. 

Això marca també un canvi d’època per a nosaltres, sense aferrar-nos a les nostres cadires, però sense oblidar qui som i per què som aquí. Amb la responsabilitat de saber trobar l’espai des d’on poder ser més útils per a la ciutadania a cada moment. Per això continuarem treballant en les nostres prioritats, i les de 4.330 veïns i veïnes que van confiar en nosaltres. Seguim!