Tres anys i seguim transformant Castelldefels

Aquest mes de juny, fa tres anys que cinc forces polítiques de la ciutat ens vam posar d’acord per formar un govern de progrés que tragués Castelldefels de l’immobilisme del govern anterior. Ens vam trobar un Ajuntament paralitzat per les polítiques d’austeritat del PP i nosaltres li hem retornat la seva capacitat d’acció. Segur que hem comès equivocacions i que hi ha coses que les hauríem pogut fer millor però és indubtable que la tenacitat i la capacitat de treball del nostre equip, són indiscutibles.

Quan, ara fa tres anys, vaig assumir la responsabilitat i el gran repte de ser l’Alcaldessa, Movem Castelldefels i la resta de forces polítiques que vam formar govern ens vam proposar reactivar la ciutat per fer-ne una ciutat més justa, més acollidora, més sostenible, més orientada a cobrir les necessitats de la ciutadania, posant al ciutadà al centre de les nostres decisions i. a la vegada. més projectada cap a l’exterior pel seu entorn natural i per la seva història. Tot aquest impuls era imprescindible fer-lo comptant amb un factor clau: la implicació i la complicitat de la ciutadania com a protagonista principal de la transformació de la ciutat.

Hi ha molts elements que marquen la transformació de Castelldefels des de 2015. Destacaré 5 eixos.

  • Hem recuperat la inversió pública, amb més de 8 milions en actuacions a la via pública a tots els barris de la ciutat, fent importants accions urbanístiques, com el desenvolupament integral del Pla de Barris de Vista Alegre, la remodelació del carrer major, fent una ciutat més sostenible habilitant més carril bici amb la remodelació i ampliació de l’aparcament de darrere l’estació, i recuperant una inversió en manteniment que portava anys sense fer-se.
  • Com a prioritat hem fet una aposta clara per garantir la igualtat d’oportunitats: ampliant l’escola d’adults, construint el quart institut, ara amb nom de dona, Valèria Haliné, incrementant les inversions per millorar les escoles de primària; s’ha incrementat la inversió en polítiques socials per ajudar més a qui més ho necessita, creant un centre de referència dels Serveis Socials al carrer Tomas Edison, amb ajudes pel foment de l’ocupació i d’ajuda a les empreses, fomentant noves fórmules com les cooperatives; hem incrementat fins un 90% el pressupost per fer front a la violència masclista i tenim l’Espai Montserrat Roig, Centre d’informació i recursos per a dones.
  • Com a tercer punt s’ha fet una aposta per un model de ciutat que posa en valor el seu patrimoni històric i natural i aposta per equipaments de qualitat per la ciutadania. Una segona fase de reforma del poliesportiu, després de la renovació de totes les piscines, Can Roca de Baix o l’Edifici de la República seran una realitat. També ja podem afirmar que tenim una platja per viure i conviure on hi ha equilibri entre restauradors, activitats, veïnat i entorn natural, turisme de qualitat. Però a la vegada, hem fet polítiques que afavoreixen el comerç i la restauració local, amb una aposta ferma per la projecció del Castell, que ha obert les portes a la ciutadania i aviat acollirà un nou museu pirata.
  • I per anar acabant, hem recuperat serveis públics pel bé comú, hem remunicipalitzat el servei de neteja i recollida de residus que poc a poc millora la neteja de la ciutat, amb més maquinaria, més recursos i ara els nous contenidors. També la gestió de l’estacionament regulat a la platja, que ara està gestionat per l’empresa municipal SAC. La reorganització de l’empresa municipal SAC l’ha convertit en una estructura més eficient però, sobretot, n’ha fet una empresa que inverteix tots els seus recursos i tota la seva feina en millorar els serveis que dona a la ciutadania ja que aquest és el seu objectiu principal.
  • I per últim, sense oblidar-nos d’allò que passa mes enllà de les nostres fronteres, hem ressituat Castelldefels com a ciutat solidària i d’acollida envers les persones refugiades, apostant per la dita “pensa globalment actual localment” recuperant també les polítiques de Pau i Solidaritat a tot arreu.

En definitiva, hem girat el mitjó de la política municipal. Tres anys després d’haver-nos formulat aquests propòsits, es pot afirmar que en una part important hem acomplert els nostres objectius. La transformació de Castelldefels és evident en molts punts del municipi. Tres anys després d’haver iniciat aquest viatge, hem materialitzat projectes imprescindibles perquè Castelldefels avanci.

Un municipalisme que es digui d’esquerres ha de tenir com a objectiu principal de la seva acció la millora de les condicions de vida de les persones. Cada construcció, cada reurbanització de carrers, cada canvi en qualsevol servei ha de posar com a element principal que les ciutats són de la ciutadania i per a la ciutadania. Tota la feina feta aquests tres anys de govern de progrés i tota la que farem –Castelldefels no s’atura- dibuixa una ciutat per a tothom, una ciutat on els drets de les persones són al centre de tota actuació

Castelldefels no s’atura i Movem continuarà contribuint a fer de Castelldefels una ciutat del present i del futur en comú. Una ciutat per a tothom. Continuem Transformant Castelldefels.