Solucions reals per Catalunya

El passat 1-0 es van mobilitzar milers de persones, també a Castelldefels amb una participació del 29%. Les motivacions dels seus participants van ser molt diverses. Molts van sortir a votar per decidir sobre el futur de Catalunya, una altra part per avançar en el camí cap a la independència. N’hi va haver d’altres que van acudir a votar, tot i creient que no era el referèndum que Catalunya mereixia, en veure la brutalitat de les càrregues policials comandades pel Govern del PP, i molts altres es van quedar a casa indignats per la mateixa situació. Tots ens vam trobar a les places el dia 3-O, a la de Castelldefels unes 2.000 persones, cosa mai vista a la nostra ciutat, en un acte unitari on tots teníem cabuda, per rebutjar la violència. La lliçó de la ciutadania aquests dies és una evidència, posa de manifest que tothom té alguna cosa a dir, hauria de fer que uns i altres sentissin l’obligació de buscar solucions reals. No hi ha veritats absolutes, ni un camí clar marcat.

Som molts els que tenim por davant el futur incert pel qual passa el país. Aquests dies veiem gestos. Vam veure al President obrir la porta al diàleg, aturant el camí del sí perquè sí, que no ens estava portant enlloc, oblidant-se de la meitat del país, dins de la qual hi ha molta gent que no es troben ni en un extrem ni en l’altre.

Ara, necessitem condicions pel diàleg i aquestes encara no es donen amb les mesures d’excepcionalitat aplicades a Catalunya i davant l’amenaça de 155. La irresponsabilitat del PP creant aquest conflicte – amb l’Estatut-, no donant posteriorment cap solució al problema -a través d’un referèndum pactat-, negant l’opció al diàleg -usant en canvi l’autoritarisme i la violència- . I ara, davant una possible reforma constitucional, que no ens portarà enlloc si no es fa escoltant a Catalunya i donant solucions reals, no només des de dalt, sino tenint en compte el que la ciutadania demana.

Amb diàleg i consens, la solució al conflicte seria duradora i satisfactòria per a tothom. Hem de tornar a la normalitat democràtica i poder avançar cap a un referèndum pactat amb objectius compartits. Fent-nos forts en aquelles grans majories que volen una sortida democràtica.