Per fi, govern de coalició progressista!

El 2020 ha començat amb una notícia esperançadora: per fi tenim govern a l’Estat. Deixem de ser l’excepció d’Europa i passem a tenir el primer govern de coalició des de la recuperació de la democràcia. Podem dir amb orgull que ajuntaments com el de Castelldefels porten anys marcant el camí, apostant per la cultura del pacte i per l’entesa de les esquerres. Ja era hora que aquests aires de canvi arribessin també a l’Estat.

Sortim d’una etapa de bloqueig i ara toca fer política, posant les institucions al servei de la gent. Per als veïns de Castelldefels és una bona notícia que hi hagi per fi un govern que pugui donar resposta a temes vitals com l’emergència climàtica, el diàleg a Catalunya o la pujada del salari mínim i les pensions.

Ja tenim un interlocutor a Madrid amb qui tractar les qüestions que més ens preocupen, com són les pujades incontrolades del lloguer, que expulsen a les famílies de la nostra ciutat i amenacen la ciutat per a tothom que defensem. Castelldefels és la setena ciutat més cara d’Espanya i la tercera de Catalunya. L’Ajuntament farà en aquest mandat una important aposta per l’habitatge social, però serà del tot insuficient si no es posa en marxa la regulació dels lloguers que portem anys reclamant. Hem de seguir les passes de ciutats com Berlín, París i Nova York o viure a Castelldefels acabarà sent un luxe a l’abast d’uns pocs.

El camí que el PSOE i Unides Podem emprenen ara no serà fàcil ni serà perfecte, però estic ben segura que valdrà la pena. Aquest govern progressista neix amb enemics molt poderosos que l’intentaran fer trontollar. És per això que la gent comuna haurem de defensar-lo amb tota la valentia. Celebrem que hem recuperat l’esperança i desitgem-li a aquest nou executiu encerts, que seran els èxits de tots nosaltres.