I ara: remunicipalitzem l’aparcament de la platja

Mentre escoltem com des del Congrés dels Diputats PP, C’s i PdeCat es posen d’acord per aturar les municipalitzacions de serveis públics, a Castelldefels continuem anant contra aquest corrent privatitzador que defensa els interessos d’uns pocs, que des de les polítiques de dretes i neoliberals vol reduir la capacitat d’allò públic per donar resposta a les necessitats de la ciutat, que va contra el bé comú.

El 22 de maig entra en vigor la remunicipalització de l’aparcament regulat a la platja. Després dels avenços que estem donant amb la remunicipalització del servei de neteja, podem afirmar que la gestió pública ens ha permès millorar el servei i fer-ho amb menys cost per a la ciutadania. I fer-ho, garantint les condicions laborals dels treballadors, incrementant el personal, renovant tota la maquinària, introduint nous serveis i adaptant-lo a les necessitats de la ciutat, comptant amb la ciutadania i incorporant valors d’igualtat i mediambientals.

L’empresa municipal SAC (Serveis Ambientals de Castelldefels) sumarà la gestió de l’aparcament de la platja a la que ja duu a terme al centre de Castelldefels, amb l’objectiu de donar un bon servei públic i millorar-lo dia a dia trobant la complicitat de la ciutadania i la implicació del sector turístic. Ja hem començat a fer-ho amb sessions de treball amb veïnat i restauradors i durem a terme una enquesta online i una enquesta telefònica.

L’aparcament regulat de la platja ha de facilitar la rotació i millorar la gestió de l’espai públic, per tant, analitzarem les franges horàries i l’ús d’aquest estacionament en cada zona de la platja, per evitar els errors comesos ara fa 5 anys amb la implementació del servei per part del PP. Ara volem que el servei sigui eficient i respongui a les necessitats reals de la zona de la platja, implementació que anirem fent poc a poc, durant tot l’any, per culminar-la a la temporada de l’any vinent.

Dimarts, 22 de maig, el mateix dia que el servei passa a ser gestionat per l’Ajuntament, a l’Espai del Mar, a les 17 hores amb el sector turístic i a les 19 hores amb el veïnat dels tres barris de la platja, Baixador, Lluminetes i la Pineda, posem en comú  una primera anàlisi sobre el servei feta per l’empresa Lavola per tal de fer una primera recollida de propostes i per copsar les necessitats que cal que atengui el servei. La gestió pública és la millor fórmula per fer de Castelldefels una ciutat per a tothom.