EL NOU SERVEI DE RECOLLIDA ARRIBA AL TEU BARRI

L’1 d’abril de l’any passat, entrava en vigor la remunicipalització del servei de neteja i recollida de residus. Això va suposar l’inici d’una sèrie de canvis en el servei que progressivament s’han anat consolidant amb l’increment de freqüències de neteja a tots els barris, amb nova i més maquinaria, també més sostenible, amb més gent treballant al carrer  i, malgrat que encara hi ha camí per recórrer, avui podem afirmar que la qualitat del servei de neteja a la ciutat ha millorat.

En aquesta sèrie de canvis, des de fa uns dies, s’estan instal·lant els nous contenidors de residus, un procés que ja fa mesos s’iniciava amb la col·laboració de les associacions de veïns de tots els barris, amb qui hem dut a terme reunions compartint les ubicacions i els criteris a tenir en compte. Sabem que col·locar contenidors a la via pública no es feina fàcil, per això hem volgut fer-ho contant amb les opinions de la ciutadania, a través del punt d’informació itinerant, informant a peu de carrer sobre qualsevol dubte, o a través del telèfon 627 314 794. També podeu trobar més informació a www.castelldefels.org/recicla.

Amb la implantació dels nous contenidors, a més de disposar d’una infraestructura més moderna i amb més prestacions, fomentem la recollida selectiva, una fita prioritària per a les ciutats del segle XXI ja que la cura del medi ambient és primordial per assegurar el futur de les generacions futures. És amb aquest objectiu que els estem agrupant en illes ecològiques complertes, és a dir, que unifiquem els cinc contenidors per a les cinc fraccions de residus a tots els punts de recollida.

Separar els residus beneficia el nostre entorn perquè evitem la destrucció d’espais naturals, estalviem aigua i energia i reduïm les emissions de CO2 però, a més, fomenta l’economia verda, per tant, la creació de llocs de treball qualificats, i genera compensacions econòmiques per als municipis que acaben sent recursos per invertir en millores de la ciutat.

És de l’ecologisme la frase “Pensa globalment, actua localment”, un eslògan que apel·la a la capacitat de tots i cadascun de nosaltres de contribuir a la preservació del medi ambient i de frenar el desgast brutal que ha patit durant les últimes dècades. La implicació dels veïns i veïnes, dels comerços, dels restauradors, dels hotelers, dels turistes, és clau per aconseguir que la ciutat estigui més neta i que sigui més sostenible. El futur és a les nostres mans.