Sóc Candela López Tagliafico. Vaig néixer el 29 de maig de 1985, a Lomas de Zamora, província de Buenos Aires, a l’Argentina, d’on és originària la meva família. Amb 3 anys, com tants milers d’immigrants al llarg de la història de la nostra ciutat, vaig arribar a Castelldefels i des de llavors aquí he trobat la meva llar. Soc diplomada en Gestió i Administració Pública, llicenciada en Ciències del Treball per la Universitat de Barcelona (UB) i m’he especialitzat en l’àmbit de les Polítiques Públiques i Socials. Sempre m’ha agradat implicar-me en el teixit associatiu de la ciutat, des de ben jove en els espais educatius i també els vinculats a l’àmbit de la solidaritat. Ara mantinc les meves aficions en l’àmbit de la cultura popular formant part de la Colla de Bastons.

La meva experiència política es remunta al 2005, quan vaig decidir que la política era l’espai per poder canviar tantes coses que no em semblaven bé. De 2007 fins al 2011 vaig ser regidora de Joventut a l’Ajuntament de Castelldefels, i en la legislatura 2011-2015 vaig continuar a l’oposició des del grup municipal d’ICV-EUiA. Vaig ser candidata de Movem Castelldefels (ICV-EUiA-MÉS-ENTESA i EQUO) a les passades eleccions municipals i, gràcies al suport de la ciutadania, vaig tenir l’oportunitat de ser l’alcaldessa de Castelldefels des de juny de 2015 fins al juny de 2017.

Al llarg de la meva experiència professional he desenvolupat projectes en l’àmbit de la cooperació i protecció dels drets humans a escala internacional. He estat directora de projectes a una empresa privada dedicada a la importació comercial, i responsable d’organització en l’àmbit dels recursos humans.

A partir del 2019, vaig ser la 1ª tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Medi Ambient i Nova Ciutadania. Arran del trencament de l’acord de govern per part de l’alcaldessa, des del juny del 2020 soc portaveu a l’oposició de Movem En Comú Podem. També formo part de la coordinadora de Catalunya En Comú, juntament amb Ada Colau i Jéssica Albiach.