Ara, nova dècada

El 2019 serà recordat com l’any en què vam tancar una etapa convulsa, marcada pel bloqueig i la paràlisi institucional, i saludàvem una nova dècada. Una nova etapa marcada per la necessitat d’arribar a acords per posar les institucions al servei de la ciutadania, garantir la justícia social i donar resposta a l’emergència climàtica. Perquè només així, amb polítiques valentes i solidàries, posarem fre a l’extrema dreta.

A la primavera, el municipalisme transformador tornava a deixar petjada als municipis del Baix Llobregat. Una nova oportunitat per fer dels nostres barris espais per viure i conviure, cuidant el nostre territori i treballant des de la proximitat, amb la ciutadania com a protagonista i la lluita contra les discriminacions com a bandera.

Amb la premissa que les idees no viuen sense organització, vam consolidar el projecte polític de Catalunya En Comú, amb ‘comuns’ implantats per tot el territori i un projecte madur, encapçalat per l’Ada Colau, la Jéssica Albiach i per mi mateixa. Un projecte que continua fent camí, i que cada cop compta amb més institucions aliades.

La repetició electoral a Espanya ha fet possible el que repetíem des de fa temps: que un govern de coalició d’esquerres era possible. El govern del PSOE i Unidas Podemos s’ha estrenat amb un programa progressista ambiciós i donant les primeres passes per a la recuperació de drets, com la pujada del salari mínim a 950€, la revalorització de les pensions o una bateria de mesures valentes per fer front a l’emergència climàtica.

Des dels comuns ens reafirmem en què ha arribat el temps de les solucions i ara, també a Catalunya. Ara toca fer un pas endavant amb l’aprovació d’uns pressupostos catalans més socials que posen punt i final a una dècada de retallades, i una reforma fiscal que farà pagar més a qui més te i a qui més contamina.

Hem demostrat que som útils als municipis, a Catalunya i a l’Estat. Ara que sabem que el 2020 se celebraran eleccions catalanes, tenim l’oportunitat de convertir-nos en una força clau per superar la paràlisi i que aquests aires de canvi arribin també a la Generalitat. Ara, nova dècada. Ara, Catalunya!